Mi nem hiszünk a fenntartható fejlődésben...

Mi a szűkös erőforrásokban hiszünk. Innovatív, megbízható műszaki megoldásainkkal segítünk Önöknek ezekkel gazdálkodni.

Lezárult Oroszország legkorszerűbb vízművének próbaüzeme - cégünk szakembereinek irányításával


A 2013-2014 év során befejeződött az oroszországi Jekatyerinburg város Nyugati Vízműtelepére cégünk közreműködésével 2009-2010-ben tervezett vízkezelő beüzemelése és egy éves próbaüzeme. A 60.000 m3/d kapacitású membrántechnológiát alkalmazó ivóvíztisztító mű jelenleg Oroszország legmodernebb ivóvízkezelő létesítménye. Cégünk a létesítmény tervezésében mint technológiai (vízkezelés és membrántechnológia) és gépészeti tervező vett részt, az Aquinno Kft. alvállalkozójaként. Szakembereink végezték a beüzemelés és az egy éves próbaüzem szakmai irányítását.

A 2013-2014 év során befejeződött az oroszországi Jekatyerinburg város Nyugati Vízműtelepére cégünk közreműködésével 2009-2010-ben tervezett vízkezelő beüzemelése és egy éves próbaüzeme. A beüzemelés irányításában szakembereink közül Bakos Tamás és Holvay Benedek tevőlegesen, rendszeres jelenléttel vett részt. Feladatuk a beüzemelés membrán- és víztechnológiai felügyelete, irányítása volt.
A 60.000 m3/d kapacitású membrántechnológiát alkalmazó ivóvíztisztító mű jelenleg Oroszország legmodernebb ivóvízkezelő létesítménye. Feladata, hogy a korszerűtlen, elavult, vízpazarló technológiával üzemelő Nyugati Vízműtelepen keletkező hulladékvizeket a legkorszerűbb technológiával ivóvíz minőségűre tisztítsa, és a keletkező hulladékokat kezelje, így a Nyugati Vízműtelep hulladékvizeinek arányát egy nagyságrenddel, ~10% körüli értékről 1-2% körülre szorítsa vissza.
A vízhiánnyal küzdő Szibéria Szverdlovszki területén található Jekatyerinburg Oroszország 4. legnagyobb városa, lakosainak száma meghaladja az 1,3 millió főt. A jelenlegi beruházással több százezer ember ivóvíz ellátása került biztonságba.
Cégünk a létesítmény tervezésében mint technológiai (vízkezelés és membrántechnológia) és gépészeti tervező vett részt, az Aquinno Kft. alvállalkozójaként.