Mi nem hiszünk a fenntartható fejlődésben...

Mi a szűkös erőforrásokban hiszünk. Innovatív, megbízható műszaki megoldásainkkal segítünk Önöknek ezekkel gazdálkodni.

Szennyvíztisztítás

Szennyvíztisztítás alatt mindenki az emberi tevékenységek melléktermékeként jelentkező nemkívánatos folyadékáram környezetvédelmi kibocsátási határértékeknek megfelelő minőségűre történő tisztítását érti. A mi szemléletünk nem engedi meg hogy itt megálljunk, ennél tovább gondoljuk a dolgot. Az egyre szűkösebb erőforrások miatt számunkra a szennyvíz nyersanyag, amiből öntözővíz, ipari víz, kazánvíz, hűtővíz sőt akár ivóvíz is előállítható. Alapvetően minden szennyvíztisztítási feladatnál szemünk előtt lebeg az újrahasznosítás lehetősége. Nagy mennyiségű ipari célú vízhasználat esetén az újrahasznosítás az esetek 80%-ban egyértelműen megtérül. 

Cégünk a szennyvízelvezetés és –tisztítás területén teljeskörű mérnöki szolgáltatásokat nyújt, a megvalósíthatósági tanulmányoktól kezdve a vízjogi engedélyezési terveken át a komplett tender- és kiviteli tervekig.

Szakembereink a hagyományos szennyvíztisztítási technológiák mellett különösen gyakorlottak az újrahasznosítás alapját jelentő  legmodernebb szennyvíztisztítási technológiának számító membrán bioreaktoros (MBR) szennyvíztisztítás területén. Személyes referenciáink között található a magyarországi MBR rendszerek jelentős része.

Kommunális szennyvíztisztítási referenciáink között megtalálja a kis falusi SBR rendszerű szennyvíztisztító telepektől a legmodernebb magyarországi városi MBR rendszereken át a nagy, hagyományos rendszerű oroszországi kommunális szennyvíztisztító telepeket. A magyarországi szennyvízipar több nagy szereplőjének vagyunk rendszeres tervezői, pl. Euro-Purator Kft., Veolia WWS, BDL Kft., GE-ZENON.

Szakembereink tervezésében megvalósult ipari szennyvíztisztító telepek működnek a MOL Nyrt.-nél, a TEVA Gyógyszergyárnál, a General Electric oroszlányi gyáregységénél valamint több külföldi ipari üzemnél.