Mi nem hiszünk a fenntartható fejlődésben...

Mi a szűkös erőforrásokban hiszünk. Innovatív, megbízható műszaki megoldásainkkal segítünk Önöknek ezekkel gazdálkodni.

Ivóvíztisztítás

A XXI. század egyik kihívása az iható víz biztosítása lesz. Vízkészleteink szűkösek, a tiszta víz egyre fogy, az ivóvíz alapjául szolgáló természetes vizek minősége egyre romlik. Az emberi tevékenység hatására új, eddig nem tapasztalt szennyezők jelennek meg és jelentenek egyre nagyobb gondot felszíni vizeink tisztításakor. A szigorodó egészségügyi határértékek miatt felszín alatti vizeink tisztítása is egyre nagyobb kihívássá válik. Ne áltassuk magunkat: a tiszta víz el fog fogyni, a jelenleg világszinten folytatott pazarló vízgazdálkodás nem fenntartható. Az olaj után a víz lesz a jövő nemzetközi konfliktusainak tárgya.

Ivóvíznek felszíni vagy felszín alatti vizeket használunk. Mindkét víztípus a saját jellemző szennyezőivel rendelkezik. Felszíni vízből történő vízbeszerzés esetén tipikusan a lebegőanyag, alga, szervesanyag, szín, mangán, valamint újabban az emberi tevékenységből származó gyógyszermaradványok, hormonok okozhatnak gondot. Felszín alatti vizek esetén jellemzően vassal, mangánnal, arzénnel, ammóniával, metánnal találkozunk.
Ezen szennyezők eltávolítására különböző technológiák léteznek, a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig. Mi segítünk Önöknek kiválasztani az adott víztisztítási problémához legmegfelelőbb technológiát. Víztisztítási feladatokra saját technológiákkal is rendelkezünk, amelyeket itt tekinthet meg. A technológiát megtervezzük és bizonyos technológiák kivitelezését is vállaljuk.

Ivóvíztisztítási területen a vízbeszerzéstől a tisztítástechnológián át a hálózattervezésig vállalunk tervezési feladatokat. Tervezési munkánk a megvalósíthatósági tanulmányoktól kezdve az engedélyezési és tenderdokumentációkon át a kiviteli és megvalósulási tervezésig terjed. Meglévő, esetleg rosszul működő, optimalizációra szoruló vízkezelők állapotfelmérését, szakértését is vállaljuk. Igény esetén rendszeres mérnöki támogatást nyújtunk az Üzemeltetőnek.