Mi nem hiszünk a fenntartható fejlődésben...

Mi a szűkös erőforrásokban hiszünk. Innovatív, megbízható műszaki megoldásainkkal segítünk Önöknek ezekkel gazdálkodni.

Befejeződött Páka, Csömödér, Kissziget és Ortaháza települések szennyvizét tisztító szennyvíztelep korszerűsítése


Befejeződött a KEOP keretében a pákai szennyvíztisztító telep próbaüzeme. A szennyvíztisztító telepet cégünk tervezte a LE-KO Kft. megbízásából, és a próbaüzem irányítását is cégünk szakemberei végezték. A szennyvíztisztító telep névleges terhelésen üzemel, minden határértéket tökéletesen betartva.

Befejeződött a KEOP keretében a pákai szennyvíztisztító telep próbaüzeme. A szennyvíztisztító telepet cégünk tervezte a LE-KO Kft. megbízásából, és a próbaüzem irányítását cégünktől Holvay Benedek főmérnök végezte, a telepet üzemeltető Zalavíz Zrt. szakembereinek üzemeltetése mellett.

A szennyvíztisztító telep korszerűsítésére a régi, elavult Biomodul rendszerű szennyvíztelep túlterheltsége miatt volt szükség. A régi szennyvíztisztító telep az előírt kibocsátási határértékeket nem tudta teljesíteni.

A szennyvíztisztító telep Páka, Csömödér, Kissziget és Ortaháza települések szennyvizét tisztítja, névleges szárazidei kapacitása 225 m3/d.

A szennyvíztisztító telep korszerűsítése PURATOR KBA rendszerű technológiával történt, a telep technológiai gépészetének kivitelezését az Euro-Purator Kft. végezte. A technológia eleveniszapos biológiai tisztítástechnológia, előtte mechanikai előtisztítással. A technológiaában keletkező fölösiszap sűrítés után Lenti város szennyvíztisztító telepére kerül elszállításra továbbkezelésre.

A próbaüzem téli és nyári időszakokat is átfogott, és mivel a telepre kötött csatornahálózat bővítése csak minimális volt a projekt keretében, ezért a telep azonnal a névleges terhelésének megfelelő vízmennyiséget fogadta. A téli időszakban a rossz állapotú csatornahálózat miatt a telepre rendszeresen érkezett 400 és 1200 m3/d közötti szennyvízmennyiség. Az átlagos terhelés 200-250 m3/d volt. A nagy vízmennyiségekkel egybeeső téli időszak alatt a telep 8 Co körüli vízhőmérséklet mellett is tökéletesen nitrifikált, köszönhetően az elővigyázatosan kiválasztott tervezési iszapkornak.