Mi nem hiszünk a fenntartható fejlődésben...

Mi a szűkös erőforrásokban hiszünk. Innovatív, megbízható műszaki megoldásainkkal segítünk Önöknek ezekkel gazdálkodni.

Miskolci szennyvíztisztító telep harmadik tisztítási fokozat kiépítése


Befejeződött Miskolc város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése. A korszerűsítési projekt keretén belül a szennyvíztisztító telepen kiépült a harmadik tisztítási fokozat. A generáltervező Veolia Water Solutions & Technologies Zrt. felkérésére cégünk végezte a régi biológiai műtárgy átalakításának és az új biológiai műtárgy kialakításának gépészeti tervezését, a pótszénforrás adagoló rendszer, az új fúvógépház és az iszapvíztelenítő rendszer gépészeti tervezését, valamint a nagyátmérőjű udvartéri csővezetékek tervezési munkáit.

Befejeződött Miskolc város 45.000 m3/d kapacitású szennyvíztisztító telepének korszerűsítése. A korszerűsítési projekt keretén belül a szennyvíztisztító telepen kiépült a harmadik tisztítási fokozat. A tervező Veolia Water Solutions & Technologies Zrt. felkérésére cégünk végezte:

  • az új biológiai tisztító egység technológiai gépészeti tervezési munkáit
  • a régi biológiai tisztító egység átalakításának technológiai gépészeti tervezési munkáit
  • az iszapvíztelenítő gépház átalakításának technológiai gépészeti és épületgépészeti tervezési munkáit
  • az új fúvógépház technológiai gépészeti és épületgépészeti tervezési munkáit
  • a pótszénforrás (melasz) tároló és adagoló rendszer technológiai-gépészeti tervezési munkáit.
  • a nagyátmérőjű (D=1,0-2,5m) udvartéri beton csővezetékek, és egyéb udvartéri vezetékek tervezését.

A tervek szerint elkészült telep beüzemelésre került és próbaüzeme is sikeresen lezárult. A szennyvíztisztító telep korszerűsítésével Miskolc és a miskolci agglomeráció szennyvizeinek tisztítása teljessé válik. A korszerűsítés előtt Miskolc város szennyvíztisztító telepe második fokozatú biológiai tisztítási fokozattal rendelkezett, azaz a szerves szennyeződések eltávolítására tervezték. A szennyvíztisztító telep hidraulikai kapacitása megfelelő volt, így kapacitásbővítésre nem volt szükség, így jelen fejlesztés keretében a nitrogén és foszfor határértékek betartásához szükséges létesítmények kerültek megépítésre. Ez természetesen kedvezően érinti a befogadó Sajó folyót ökológiai szempontból.